Select Page

Noorte suuna juht Saale: mind võlub eakate soojus ja ehedus

Jututaja noorte suunda asus suvel juhtima Saale Taul. Tänaseks on Saale end kenasti sisse seadnud ja noortega tuttavaks saanud. Uurisime Saalelt, mis teda Jututajasse tõi ja millega ta veel tegeleb.

Miks otsustasid Jututajaga liituda?

Mulle meeldib kohtuda uute inimestega ja suhelda. Vabatahtlikuna töötades olen kokku puutunud ka eakatega, mind võlub nende soojus, ehedus, kohalolu. Jututajaga liitumine annab mulle võimaluse rakendada oma võimeid ja andeid millegi ilusa koos loomisesse ja samas ka võimaluse õppida ning kasvada.

Millised on sinu ootused tööle Jututajas?

Ootan eeskätt koos toimimise kogemust, sipelgapesa tunnet.

Millised on Sinu suhted enda vanavanematega või teiste vanemate sugulaste–tuttavatega?

Minu vanaema ja vanaisa on mulle äärmiselt kallid, vaatamata sellele, et nad on juba ammu surnud. Ainuüksi nende meenutamine toob naeratuse näole. Sugulaste ja lähedastega suhtlemine ei ole siiski enamasti lihtne. Ootused ja projektsioonid pistavad nina vahele. Lisaks olen minagi pärinud, alateadlikult üle võtnud, palju hoiakuid iseenda ja elu kohta, samuti käitumismustreid, mis pole tänases päevas ehk enam kasulikud. Üritan nendest teadlikuks saada ja katsetada uut. Soovin, et iga kohtumine minu elus oleks soe ning armastusest kantud. Eks see õnnestub vahelduva eduga.

Millega sa igapäevaselt tegeled?

Mulle meeldib laulda, eriti kui saan muusikat teha teistega koos. Mind vaimustab ka lugemine ja õppimine inimeseks olemisega seotud teemadel. Veel meeldib looduses liikuda, lilli vaadata ja nuusutada. Eriliselt olulised on mulle mu lapsed, mu pere.

Jaga palun mõnda tarkusetera, mille oled vanemalt inimeselt saanud ja mida endaga kaasas kannad!

“Tee oma asja! Kasuta oma annet.” – ütles mulle üks armas inimene. Mäletan end lapsena ja noorena kogemas suurt rõõmu just sellise tegevuse juures. Aga kasvasin üles teadmises, et oma annetega tegeleda võib siis, kui aega üle jääb. Siis, kui see, mida “peab”, see, mida “vaja”, on “korralikult” ja “õigesti” tehtud. Siis nägin, et see, mida peab, mida vaja, ei saa iial otsa, ei saa iial tehtud, ammugi veel tehtud nii korralikult ja õigesti, nagu peab – justkui oleks kuklasse hingamas keegi Nõudlik Naima. Ja nii olen tihti tundnud, et oma andega tegelemine on ajaraiskamine.

Üks elukogenud naine ütles mulle selle peale: “Aga anne – talent – on jumala kingitus! Me vajame sellele peegeldust. Me vajame, et see saaks teoks tehtud, realiseeritud.” Ta julgustas, et õige on oma anne teostada. See tähendab, et lihtsalt tegele järjepidevalt ja pretensioonitult sellega, milleks sul on annet.